Kunnen paddo’s je creativiteit verbeteren? 

Een eeuwenoude vraag die nog steeds gevraagd wordt is wat de invloed is van paddo’s op je creativiteit. Wij vertellen je wat het kan doen en waarom jij zelf eens een paddo trip aan zou moeten gaan. 

Paddo’s zorgen ervoor dat je buiten kaders gaat denken. Zo zijn er wereldwijd enorm veel onderzoeken gedaan naar het gebruik van paddo’s. De wetenschap is tegenwoordig zelfs van mening dat het kan helpen bij het voorkomen van depressies. Maar dat is weer een heel ander verhaal. In dit artikel hebben we het natuurlijk over de creatieve werking. Doordat er verbindingen worden gemaakt in de hersenen kan je verder en dieper in je brein komen dan ooit tevoren. 

In Nederland kan je geen paddo’s kopen, alleen met een grow kit. Wil je toch psychedelische drugs gebruiken? Dan kan je bijvoorbeeld truffels bestellen. Klik op de link voor meer info. 

Paddo’s & beroemdheden 

Artiesten, muzikanten, acteurs, regisseurs, wetenschapper en ga zo maar door. Decennialang hebben velen gedeeld over de voordelen van deze drug. Dit waren allemaal creatieve geesten die met allerlei nieuwe ontdekkingen kwamen die baanbrekend waren in die tijd. 

Voor het eerst dat paddo’s in de media kwam was in 1955. Toen ging de mycoloog Gordon Wasson richting Mexico voor een paddo-ceremonie. Dit deed hij onder begeleiding van een sjamaan. Dit was de eerste voor ons bekende blanke man die deze paddo tot zich heeft genomen. Vervolgens schreef hij erover in het tijdschrift: ‘’life’’. Voor velen was dit natuurlijk de trigger om dit ook te gaan proberen. 

The Beatles waren heel open over het gebruik van paddo’s. Dit zorgde ervoor dat zij hun creatieve proces konden versterken. En je kan zien waar dat toe heeft geleid bij The Beatles. Zij waren voorlopers en hebben de muziekindustrie voorgoed veranderd. 

Wat is creativiteit eigenlijk? 

Dit is een vraag die we eigenlijk niet goed kunnen duiden. Het woordenboek zegt over creativiteit: ‘’scheppend vermogen’’, het woord creatief betekent: ‘’vindingrijk en orgineel’’. Vaak wordt het ook gekoppeld aan een woord als artistiek. Creativiteit kan je dus ook wel zien als een mysterieuze kracht. Sommige mensen hebben het van zichzelf en sommige hebben het niet. Creatief of vindingrijkheid kan dus worden aangewakkerd. Denk bijvoorbeeld aan het doen van een microdosering voor langere tijd. Hierdoor ga je minder lineair denken, waardoor je nieuwe verbindingen maakt en dus ook vindingrijker wordt. 

Wetenschap over paddo’s 

De laatste jaren worden er steeds meer onderzoeken gedaan naar de werkende stof: psylocibine wat ervoor zorgt dat je unieke verbindingen maakt in je hersenen. In deze onderzoeken is ook naar voren gekomen dat paddo’s wel degelijk je creativiteit kunnen stimuleren. Maar dat het ook ervoor kan zorgen dat bij te veel gebruik er geen ruimte is voor verwerking. Daarom wordt er altijd geadviseerd om niet te veel paddo’s achter elkaar te gebruiken. Geef je hersenen de ruimte en de tijd om over de recente trip na te denken. Hierdoor zal je ook echt dat creatieve proces om kunnen zetten in daden.