/

Buitenspeakers: Beste buitenspeakers 2023 op een rij

Heb je een heerlijke plek gemaakt achter in je tuin dan wil je daar natuurlijk optimaal van kunnen genieten. Dit kan je doen door en nog wat muziek aan toe te voegen. Wij hebben het in dit artikel specifiek over buitenspeakers. Want er zijn veel speakers op de markt die totaal niet geschikt zijn om het hele jaar door buiten te staan. Maar buitenspeakers zijn weersbestendig en ze zijn er ook nog eens van extreem hoge kwaliteit. Zo kan jij in je eigen tuin genieten van de beste muziek, zonder je zorgen te maken dat de speakers het begeven. Wij hebben de beste buitenspeakers van 2023 voor je op een rijtje gezet. 

De 6 beste buitenspeakers 

Magnat Icoon X160 

Deze buitenspeakers spannen voor ons de kroon als het gaat om speakers die in alle weertypes buiten kunnen hangen en daarnaast ook nog eens een goede kwaliteit afleveren. Zo hebben ze ook een kleiner zusje dat ook erg goed is, maar deze hebben toch nog meer bereik. Ook kan je deze krijgen in twee verschillende kleuren, namelijk in het zwart en het wit. Zo kan je de speakers helemaal aanpassen op de ruimte die buiten hebt ingericht. Deze speakers bieden een bas-midrange van 165 mm. Het basfundament is uitgebreid tot maar liefst 30 Hz. Ook kan hij een bovengrens bereiken van 36.500 Hz. Natuurlijk moet je wel een beetje genieten van de muziek en je buren niet tot last zijn dus zo ver zal het vaak niet komen. 

Je kan deze speakers dus zonder zorgen gewoon buiten ophangen. Ze zijn namelijk volledig weer- en waterbestendig. Ze noemen deze modellen ook wel boekenplankspeakers omdat ze zo klein zijn dat je ze gemakkelijk op de boekenplank kan zetten. Maar wij raden aan voor de beste geluidsbeleving ze op te hangen. 

Benieuwd naar de Magnat Icoon X160? Kijk dan hier.

TIC B03 premium 8 

Het zijn niet de grote merken die je normaal wel boven aan verwacht. Maar waarschijnlijk heb je nog nooit van deze buitenspeaker gehoord. Dit is een 360 graden speaker die je makkelijk kan verwerken in je tuin. Zo kan je hem gewoon midden in de tuin zetten tussen de planten en omdat hij groen is zal niemand doorhebben dat er een speaker staat. Tot de muziek aangaat, want hij heeft een behoorlijk bereik met zijn 360 graden speakers. Hij is belastbaar tot maar liefst 200 watt, maar om de buren niet tot last te zijn kan je dit beter achterwege laten. 

Het fijne aan deze buitenspeaker is dat hij volledig water dicht is. Zo kan het stormen, en kan je zelfs de planten sproeien terwijl deze buitenspeaker ertussen staat. Hij zal geen schade oplopen. Dit is omdat hij een volledige behuizing heeft. De uitgang zit aan de onderzijde die je mooi in de grond kunt wegwerken. Dit is een prachtige speaker wanneer jij vaker feesten geeft in de tuin en daar de juiste sfeer bij wil creëren. 

Benieuwd naar de TIC B03 premium 8? Kijk dan hier.

Bose 251 Speakers

Er is een reden dat je niet alle boxen buiten ophangt. De grootste reden is natuurlijk dat ze nat kunnen worden en hierdoor snel stuk kunnen gaan. Maar met de Bose 251 is dat nooit meer het geval. Want deze zijn compleet waterdicht waardoor jij ze bij de overkapping in de tuin kan hangen. Deze speakers hebben een versterker vermogen tussen de 10 en de 200W, wij raden dan ook aan om je versterker te beveiligen zodat je niet hierboven uitkomt. 

Deze Bose 251 set is gemaakt dus om buiten te hangen. Ze worden omschreven als zeer robuust en weerbestendig. Daarnaast kunnen ze zowel tegen regen als zout, mist zon en andere extreme temperaturen. Zowel in de min als in de plus. Vanaf nu geniet je dus van het beste geluid zowel in huis als in de tuin met jouw Bose 251 speakers. 

Eagle B185 

Wie zegt dat het allemaal duur en ingewikkeld moet zijn? Wij hebben voor jou in deze lijst een buitenspeaker staan die je mooi in de tuin kan ophangen en geweldig tegen slecht weer kan. Hij is wat klein van stuk, maar voldoet prima aan de wensen van een kleine tuin. Vooral wanneer jouw tuin klein is hoef jij zeker geen grote buitenspeakers te hebben. Juist een kleinere set is dan stukken beter. Hij is voorzien van een twee meter lange kabel die je kan aansluiten op je versterker waardoor je alles vanuit huis kan bedienen. 

Gebruikers geven aan zeer tevreden te zijn over het juist kleine en robuuste model. In vergelijking met veel andere modellen is hij klein maar kan hij dus echt niet stuk. Je krijgt er schroeven en dubbelzijdig tape bij geleverd zodat je hem gelijk kan installeren zonder te veel problemen. Wij adviseren deze speaker wanneer jij niet te veel geld hebt te besteden maar tocht de beste tuinfeestjes wil geven met een goede sfeer. De speakers zijn niet extreem belastbaar wat betreft het vermogen, maar dit is voor achtergrondmuziek ook zeker niet nodig. 

Benieuwd naar de Eagle B185? Kijk dan hier.

Power Dynamics PBA30 100v 

Je wil in één keer klaar zijn? Dan is dit misschien wel een goede keuze wanneer jij buitenspeakers wil. Zo krijg je naast de speakers ook nog eens een makkelijk bedienbare versterker. Deze versterker kan je bedienen met een aparte afstandsbediening. Ook kan je hem aansluiten op meerdere apparaten. Maar wil je gewoon makkelijk muziek afspelen. Dan kan dat doormiddel van de bluetooth functie die erop zit. Ook kan je jouw telefoon met een USB verbinden met de speakers. Zo kan iedereen die bij jou in de tuin zit zijn eigen muziek afspelen. 

Maar we gaven al aan dat je in één keer klaar bent. Dit is omdat je niet één, of twee maar vier verschillende buitenspeakers krijgt bij deze set. Al deze speakers kunnen gewoon tegen regen en zijn daarmee waterbestendig. Hierdoor kan je ze in alle hoeken van de tuin ophangen voor de beste beleving. Het vermogen is in totaal 30 watt per speaker wat meer dan voldoende is voor een gezellig tuinfeestje. Wij hebben vast onze favoriete playlist erbij gepakt want met deze set ga jij echt voor lopen op anderen. 

Benieuwd naar de Power Dynamics PBA30 100v? Kijk dan hier.

Power Dynamics 6x inbouw

Bij de vorige zag je al dat je ook in één keer klaar kan zijn wanneer je een hele set koopt. Daar hebben wij nog één van in de lijst gezet. Waar je de vorige moest ophangen zijn dit buitenspeakers die je kan ingraven. Dit betekent dat jij ze door de hele tuin kan ingraven en je geen zorgen hoeft te maken over dat ze misschien stuk gaan. Dit is omdat ze totaal weersbestendig zijn. Ze kunnen allemaal worden aangesloten op één versterker zodat je vanaf één plek alle zes de speakers kan bedienen. Heb jij een grote tuin dan zal je echt merken dat dit een enorm mooie geluidservaring is. 

In totaal is het vermogen van de speakers maar liefst 180 watt. Daarnaast is alles te bedienen via bluetooth. Je krijg er een afstandsbediening bij, maar die heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Je kan gewoon het geluid bedienen met je telefoon. Doordat ze groen zijn vallen ze ook nog eens helemaal weg in je tuin. In totaal krijg je 100 meter audiokabel meegeleverd. Mocht dit niet genoeg zijn kan je altijd bijkopen. Je kan ook je tuin opsplitsen in verschillende zones zodat je enkel in bepaalde ruimtes muziek hebt. Dit is dus echt een ultieme buitenspeaker. 

Benieuwd naar de Power Dynamics 6x inbouw? Kijk dan hier.

Beste Koop Tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van buitenspeakers? 

Met buitenspeakers kan je zoals je hierboven hebt gelezen alle kanten op. Zo kan je kiezen voor buitenspeakers die je kan inbouwen, maar ook kan je zo ophangen als je bijvoorbeeld een overkapping hebt. Wat natuurlijk het grote voordeel van een buitenspeaker is ten opzichte van een gewone set is dat hij tegen regen kan. Zo kan je hem gebruiken wanneer je maar wil en waar je maar wil. Geen zorgen over kapotte dure speakers. Wij geven hier tips wanneer jij van plan bent een set aan te schaffen. 

Hoe groot is je tuin?

Gebruik je ze in een kleine tuin of een grote tuin. Dit maakt een groot verschil bij het aanschaffen van buitenspeaker. Wanneer jij namelijk een kleinere tuin hebt zal je zien dat je ook veel minder geluid nodig hebt om je tuin te vullen. Je kan dan het beste kiezen voor bijvoorbeeld twee of drie speakers. Heb jij een grote tuin en veel ruimte om op te vullen met geluid dan adviseren wij vaak om te kiezen voor meerdere speakers. Je wil die geluidsbeleving namelijk overal ervaren. 

Bedienen met je telefoon 

Tegenwoordig willen wij alles bedienen met onze telefoon. Ook met deze buitenspeakers wil jij dit zo veel mogelijk kunnen doen. Wanneer je een buitenspeaker of misschien een hele set koopt is het dus goed om te kijken of hij voorzien is van bluetooth. Wanneer dit niet het geval is kan je het beste nog eens kijken naar een ander model. Want om nu steeds een afstandsbediening te moeten gebruiken of heen en weer te moeten lopen om muziek te veranderen is niet heel fijn. 

Koop een complete set 

In ons lijstje met tips is dit misschien wel één van de belangrijkste. Wanneer jij niet zo thuis bent in de speakers of niet weet hoe je ze moet aansluiten kan je het beste kiezen voor een set die in één keer werkt. Zo heb je een bedieningspaneel waar je de speakers op aansluit je steekt hem in het stopcontact en het werkt. Dit raden wij aan wanneer jij over gaat op het kopen van een buitenspeaker. Op deze manier zit jij je niet achteraf af te vragen of jij alles wel in huis hebt. Je hebt alles en kan er gemakkelijk mee uit de voeten. 

Ingraven of ophangen? 

Bij deze vraag kunnen we het beste kijken naar jouw tuin indeling. Heb jij een overkapping en niet zo veel groen in de tuin dan adviseren wij om je speakers op te hangen. Kies dan ook voor een set die je kan ophangen. Het ingraven van een set is heel erg gaaf, maar wanneer jij geen ruimte hebt op dit te doen dan heeft het geen zin. Vooral omdat de ingraaf buitenspeakers vaak een 360 graden geluidsbeleving hebben. Hierdoor is het mooier om deze in borders maar ook midden in je tuin te kunnen ingraven in plaats van in hoeken neer te zetten. 

Kijk naar het volume 

In de tuin heb je vaak geen buitenspeakers nodig die enorm hard kunnen. Wij kiezen daarom het liefst voor een set met goed geluid en die op een normaal volume afgespeeld kunnen worden. Wanneer je speakers hebt die keihard kunnen zullen de buren er niet blij van worden. Bij feestjes wil je misschien ook wel met elkaar kunnen praten en daarom heeft het geen zin om het volume omhoog te gooien. Kies voor speakers die je op een achtergrondgeluid behoorlijk volume kan afspelen. 

Wat is een buitenspeaker en welke verschillende soorten heb je? 

Een buitenspeaker is eigenlijk een speaker die bestendig is tegen de condities die erbuiten spelen. Een speaker binnen heeft geen last van regen, koud of juist warmte. Die staat vaak gewoon op kamertemperatuur en daar presteert hij ook het beste op. Zo’n speaker kan je dan ook beter niet buiten neerzetten want dan is hij binnen de kortste keren stuk. Een buitenspeaker daarentegen kan tegen verschillende weersomstandigheden. Zo kan je hem in de regen, maar ook in de winter gewoon laten staan of hangen. Ook wanneer hij warmer wordt door de zon zal dit hem niet schaden. Het voordeel hiervan is, is dat je hem niet hoeft te verplaatsen.

Je hebt een aantal verschillende buitenspeakers. Zo zijn er speakers die je kan ophangen en speakers die je kan ingraven. De speakers die je kan ingraven hebben vaak een 360 graden geluid. Deze speakers zijn vooral leuk wanneer jij een grote tuin hebt met veel groen. Dan kan je ze echt verstoppen in de borders. De speakers die je kan ophangen zijn bijvoorbeeld handig wanneer jij een overkapping hebt. 

Natuurlijk zijn er ook verschillen in de kwaliteit van het geluid. Net als bij iedere speaker zal je meer betalen wanneer een speaker beter is. Als je een goedkopere buitenspeaker koopt dan zal dit ook ten kosten gaan van de kwaliteit. Het zal dus afhankelijk zijn van je wensen welke speaker bij je past. 

Conclusie

Wij adviseren om te gaan voor een speaker die past bij je tuin. Het zal dus niet alleen zo zijn dat je een hangende of een groene speaker verstopt in je tuin. Het is afhankelijk van je tuin en de omgeving welke speaker je koopt. Daarnaast zien we dat een set vaak een betere keuze is dan losse speakers. Kies voor een passende en kwalitatieve goede speaker om er zeker van te zijn dat hij nog jaren meegaat.