/

DAB+ radio: de 6 beste DAB+ radio’s van 2023 op een rij

Werk je op een grotere werkplaats? Sta je dag in dag uit in de schuur en ben je lekker aan het werk? Dan is het misschien tijd om een goede DAB+ radio aan te schaffen. Een gewone radio kan allang niet meer wat een DAB+ radio wel kan. Bij een DAB+ radio kan je namelijk digitale radiozenders ontvangen. Dit betekent twee dingen. Je kan radioprogramma’s in de best mogelijke geluidskwaliteit ontvangen. Maar ook betekent het dat je meer zenders kan ontvangen en dus kan switchen tussen wel duizenden verschillende zenders. Wij beantwoorden al je vragen op gebied van de DAB+ radio in 2023. 

De 6 beste DAB+ radio’s

Denver Retro DAB-18 DAB+ radio 

Bij ons staat deze DAB+ radio helemaal boven aan in de lijst. De reden hiervoor is omdat hij mooi compact is, maar hij ook enorm goed past in de meeste huishoudens. Hij heeft namelijk een retro design gekregen. Hierdoor lijkt het alsof het een oudere radio is, maar ondertussen speelt hij de beste muziek af op de hoogste geluidskwaliteit mogelijk. Daarnaast zien we ook nog eens dat hij enorm goed wordt beoordeeld door veel kopers. De prijs is ook nog eens zeer scherp ten opzichte van andere DAB+ radio’s. 

Hij is makkelijk te bedienen en je kan nog steeds kiezen tussen DAB+ of FM. Dus neem je hem mee naar een land waar digitale radio nog niet ontvangen kan worden dan heb je goud in handen. Je kan via de AUX-ingang ook nog andere apparaten aansluiten. Maar je hoeft deze niet te gebruiken, want je kan ook gewoon gebruik maken van bluetooth.

Benieuwd naar de Denver Retro DAB-18 DAB+ radio? Kijk dan hier

JBL Tuner 2 DAB+ radio 

Wij hebben nog een enorm goed en snel model voor je in petto. Namelijk deze DAB+ radio van JBL. Dit is een klein en gemakkelijke radio die je overal mee naartoe kan nemen. Het fijne aan deze radio is dat hij heel compact is. Hij past gemakkelijk in je rugtas en dus kan je hem ook meenemen naar de het strand. Wil je op het strand liever niet naar de radio luisteren, maar naar de nieuwste muziek van jezelf. Dan sluit je toch gewoon via bluetooth jouw eigen apparaat erop aan. Dit heb je in mum van tijd gepiept. 

Hij heeft een accu die maar liefst twaalf uur lang meegaat wanneer je op een normale manier je muziek afspeelt. Daarnaast is hij ook nog eens waterproof. Zet je hem aan de rand van het zwembad neer dan hoef jij je geen zorgen te maken dat hij ineens de dag erop stuk is. Om ervoor te zorgen dat je altijd je lieveling zenders binnen handbereik hebt kan je makkelijk switchen door de in te stellen knoppen bovenop.

Benieuwd naar de JBL Tuner 2 DAB+ radio? Kijk dan hier

Sony XDR-s61D DAB+ radio 

We hebben nog even iets verder gekeken naar een portable DAB+ radio en deze is nog kleiner en compacter dan die hierboven. Het geluid is alleen iets minder en hij werkt op batterijen wat maakt dat het je uiteindelijk meer geld gaat kosten. Daarom staat deze niet boven de JBL Tuner. Maar verder is het een makkelijk te bedienen DAB+ radio die je ook nog eens overal gemakkelijk mee naar toe kan nemen. 

Wil je hem gebruiken als wekkerradio dan is dat ook mogelijk door de handige wake up en slaap timer. Er zit een klein Lcd-scherm op die het mogelijk maakt om gemakkelijk tussen verschillende zenders te switchen. Je hebt hierdoor ook een goed overzicht. Wel is dit echt een DAB+ radio die je alleen als radio kan gebruiken. Dit komt omdat hij niet voorzien is van bluetooth en je kan ook geen andere apparaten aansluiten via een AUX-kabel. Dit vinden wij toch wel een klein minpunt aangezien het verder een heel goede en betrouwbare DAB+ radio is.

Benieuwd naar de Sony XDR-s61D DAB+ radio? Kijk dan hier

Philips TAP802 

Wil jij genieten van het beste geluid wanneer je luistert naar radio, zowel in de auto als wanneer je thuis zit? Dan moet je toch echt een DAB+ radaio in huis halen zoals de Philips TAP802. Dit is een radio die eigenlijk alles heeft wat jij nodig hebt. Zo kan je hem bijvoorbeeld koppelen met je Spotify. Ben je dus even klaar met de muziek op de radio, dan kies je er gewoon heel gemakkelijk voor om je eigen muziek af te spelen op de speakers. 

De display maakt dat deze DAB+ radio van Philips makkelijk te bedienen is. Je ziet bijvoorbeeld op het scherm verschijnen welk nummer er wordt afgespeeld, ook bij radio luisteren. Daarbij kan je makkelijk het volume hoger of lager doen. Je bij deze radio zelfs gebruiken als wekker in de ochtend. Dus met de Philips TAP802 ben je nooit meer te laat. 

Benieuwd naar de Philips TAP802? Kijk dan hier

Makita DMR110 DAB+ radio 

Wanneer jij een DAB+ radio gaat kopen denk je misschien niet gelijk aan een bouwradio. Maar ook de bouwradio’s van tegenwoordig zijn voorzien van erg goed geluid en zijn vaak erg handzaam. Deze bouwradio van Makita is voor ons dan ook één van de betere bouwradio’s op de markt. Bouwradio’s zijn vaak een stuk duurder dan normale DAB+ radio’s. De reden hiervan is dat hij een goede valbescherming heeft en ook de speakers tegen een stootje en zelfs tegen stof kunnen. 

Deze bouwradio van Makita werkt op een 18 Volt Li-Ion accu. Deze krijg je helaas niet bij de radio zelf, maar deze kan je los erbij halen. De accu die jij voor de radio gebruikt kan je ook nog eens gebruiken voor alle andere producten van Makita. Dit is dus zeker een win wanneer jij al gebruik maakt van Makita materialen. In totaal kan je langer dan een volledige werkdag overweg met deze radio. Je kan namelijk 27 uur achter elkaar naar de beste muziek luisteren. 

Benieuwd naar de Makita DMR100 DAB+ radio? Kijk dan hier

Lenco PDR-015BK DAB+ radio 

Als laatste in deze lijst hebben wij deze radio van Lenco staan. Dit is ook gelijk de goedkoopste die ertussen zit, maar de prijs- kwaliteitverhoudingen zijn zeer goed te noemen. Zo wordt hij door gebruikers als heel goed beoordeeld. Hij is gemakkelijk in te stellen en je kan jouw lievelingszenders allemaal opslaan op de DAB+ radio zelf. Je hoeft daarnaast niet alleen thuis te genieten van de beste muziek. Je kan hem namelijk door het formaat gemakkelijk meenemen. 

Wil jij je toch even afsluiten dan kan je gewoon je koptelefoon inpluggen. Het lcd-display maakt instellingen nog gemakkelijker te maken. Hij heeft in totaal 5 voorkeurstoetsen en heeft een telescopische antenne. Door deze antenne heb je toch het beste bereik ondanks dat hij norm klein opgevouwen kan worden. Hij werkt niet op accu, dus wanneer jij ermee de deur uitgaat moet je wel in de buurt ergens een stroomvoorziening hebben. 

Benieuwd naar de Lenco PDR-015BK DAB+ radio? Kijk dan hier

Beste Koop Tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van DAB+ radio’s?

Jij zit na te denken over de aanschaf van een nieuwe DAB+ radio. Dat is niet gek, want er zitten zo veel voordelen aan zo’n radio in vergelijking met de oudere radio’s. Toch zijn er ook een aantal dingen waar je op moet letten, want niet alle DAB+ radio’s zijn van dezelfde kwaliteit. Het licht er dus aan waar jij hem gaat gebruiken en wat je verwachtingen zijn. Zo zijn er natuurlijk verschillen in prijs, maar deze verschillen zeggen ook enorm veel over de geluidskwaliteit en bijvoorbeeld wat voor extra’s je nog kan verwachten bij de DAB+ radio. 

Goed ontvangst

Allereerst koop je natuurlijk een DAB+ radio omdat je goede muziek wil. Dit betekent wel dat je zenders goed moet kunnen ontvangen. Hiervoor moet je letten op de ontvangst van een DAB+ radio. Dit verschilt namelijk per model. Bij een DAB+ radio heeft dit net als bij een gewone FM-radio te maken met de antenne. Antennes zijn er in hoge kwaliteit en in mindere kwaliteit. Ga jij voor een DAB+ radio in de auto dan kan je zelfs nadenken over een extra antenne op je auto om voor nog beter ontvangst te zorgen. 

Goede geluidskwaliteit

Een DAB+ radio zorgt van zichzelf al voor beter geluid, maar je kan het nog beter maken. Dit doe je door te kijken naar de geluidskwaliteit van de speakers. In sommige gevallen heb je DAB+ radio’s die van zichzelf al speakers ingebouwd hebben. Maar bij een autoradio is dit natuurlijk anders. Dan moet je zelf voor goed geluid zorgen. Daarom beperken wij ons tot de DAB+ radio’s en speakers in één. Er zijn een aantal merken die je op gebied van geluidskwaliteit hoe dan ook kan vertrouwen. Let er dus goed op voordat je een DAB+ radio koopt, want anders heb je er nog niet zo veel aan. 

Welke vorm DAB+ radio

Omdat je verschillende soorten DAB+ radio’s hebt is het goed om te kijken waarvoor je hem gaat gebruiken. Wil je hem gebruiken voor in je schuur dan kan je het beste kiezen voor een DAB+ radio die met een stekker werkt. Maar wanneer jij op een grote werkplaats aan het werk bent waar de mogelijkheid is dat hij ook nog eens valt dan wil je het zekere voor het onzekere nemen. Dit betekent dat je gaat kijken naar een DAB+ radio met een accu. Ook heb je natuurlijk nog de modellen die werken in de auto. Hiervoor heb je een autoradio nodig, dit is weer een ander verhaal. 

Bluetooth verbinding 

Kan jij jouw telefoon verbinden met de DAB+ radio is een goede vraag anno 2022. Dit is omdat je ook in 2022 zeker wil weten dat je een DAB+ radio hebt die lang meegaat. Wanneer er geen bluetooth op zit kan je hem beter niet kopen, want dan gaat hij al snel gedateerd zijn. Zodra jij lekker onderuitgezakt op de bank aan het hangen bent wil je zeker niet naar je radio hoeven lopen om de muziek uit te zetten of een andere zender op te zetten. Dit wil je allemaal kunnen doen vanaf je telefoon. Let hier dus goed op. 

Populaire merken 

Je wil het liefst gaan voor één van de populairdere merken. Dit is omdat deze merken al langere tijd DAB+ radio’s maken. Je weet dus 100% dat je goede materialen koopt wanneer je bij één van deze merken een radio koopt. Het gaat dan om merken als: Sony, JBL, Philips of Denver. Dit hoeven niet gelijk dure producten te zijn.  

Wat is een DAB+ radio en welke verschillende soorten heb je? 

Het gaat om een Europees systeem dat zorgt dat er digitale radio wordt ontvangen. Het heet dan ook Digital Audio Broadcasting. DAB+ is in steeds meer landen te ontvangen. In sommige landen kan je zelfs alleen nog maar DAB+ ontvangen, dus je wil niet achter de feiten aan lopen. Het is zeker dat na verloop van tijd dan ook de FM-radio zal verdwijnen en de DAB+ radio het volledig over zal nemen. Er zit ook nog een verschil in een gewone DAB en een DAB+ radio. Je kan door bepaalde coderingen beter geluid ontvangen dan bij een gewone DAB radio. 

Ook voor DAB+ radio’s zijn er weer verschillen. Zo hebben wij de drie grootste verschillen op een rijtje gezet. 

Bouw DAB+ radio 

Dit is een DAB+ radio die je vooral op het werk zal gaan gebruiken. Je moet hierbij denken aan een normale bouwradio alleen dan met DAB+ ontvangst. Het fijne aan een bouwradio is dat je hem mee de stijger op kan nemen en wanneer hij valt dat hij vaak wel tegen een stootje kan. Dit soort radio’s kan je vaak halen bij een bouwmarkt en zal je regelmatig zien of horen vanaf bouwplaatsen. 

Portable DAB+ radio 

Dit is een DAB+ radio die je gemakkelijk mee kan nemen. Vandaar het woord portable. Je kan hem zelfs in je tas doen en meenemen naar het strand wanneer je daar wil gaan ontspannen. Deze DAB+ radio’s zijn vaak voorzien van een accu die langere tijd mee zal gaan. Je kan dus een hele middag lang genieten van de beste muziek. 

Autoradio DAB+ radio 

Deze werkt zoals je misschien als vermoedt alleen in de auto. Deze moet je dan ook apart aansluiten in je auto. Het fijne is dat jij tijdens het auto rijden kan luisteren naar de beste radiozenders. Ook weet je dat het altijd in de hoogst mogelijke kwaliteit bij je binnen zal komen. Wanneer jij rijdt veranderd de verbinding normaal vaak wat best vervelend kan zijn om naar te luisteren. Maar DAB+ radio’s ontvanger veel stabieler. Wat het prettiger maakt om naar te luisteren in de auto.  

Conclusie: 

Wij kunnen concluderen dat er een heleboel verschillende DAB+ radio’s zijn. Kiezen voor een FM-radio in deze tijd is geen handige keuze. Maar welke DAB+ radio jij gaat kopen hangt toch echt af van wat je ermee gaat doen. De bouwradio’s zijn vaak een stuk forser en de portable radio’s zijn dan weer niet goed bestand tegen stof en meer. Kies daarom een DAB+ radio die past bij jouw levensstijl of waarvoor jij hem gaat gebruiken.