Draadloze oordopjes: 6 beste draadloze oordopjes van 2023 op een rij

We zijn van walkmans, naar discmans gegaan naar mp3-spelers. Ook de geluidskwaliteit ontwikkelde zich mee. Zo kwamen er koptelefoons op de markt en ook draadloze koptelefoons. Maar iets van de laatste jaren zijn toch wel de draadloze oordopjes. Je ziet op straat wel vaker mensen ermee rondlopen. Het is makkelijk om te bellen en je hebt je handen leeg. Plus wat is vervelender dan die draden die steeds in de knoop zitten. Daarom zetten wij de 6 beste draadloze oordopjes van dit moment op een rij. Zo weet je precies welke je juist wel of juist niet moet aanschaffen. 

De 6 beste draadloze oordopjes 

Jabra Elite 85t draadloze oordopjes

Op nummer één in deze lijst komen de draadloze oordopjes van Jabra. Deze zijn prijzig, maar zeker niet de duurste in de lijst. Ze zijn voorzien van een extreem goede microfoon en dit is waarom ze zakelijk veel worden aangeschaft. Natuurlijk zijn ze volledig draadloos. Na gebruik kan je ze opladen in de case die je erbij krijgt. Deze kan je heel gemakkelijk aansluiten met een USB-C op het stroom. Om ervoor te zorgen dat jij de perfecte pasvorm krijgt zijn er nog een aantal verschillende maten dopjes meegeleverd. Dat is niet iets wat alle merken doen. 

De Jabra Elite maakt gebruik van een ingebouwde ruisonderdrukking. Hierdoor is het mogelijk om omgevingsgeluid te dempen. Zo zal je geen last hebben van voorbijgangers wanneer je bijvoorbeeld over straat loopt. De goede microfoon maakt het dus mogelijk om te bellen zonder daarbij je telefoon te gebruiken. De geluidskwaliteit van deze oordopjes is zeker zeer goed te noemen. Ook de manier waarom ze gemaakt zijn en ontworpen is zeer hoogwaardig. 

Benieuwd naar de Jabra Elite 85t draadloze oordopjes? Kijk dan hier

 Apple AirPods Pro draadloze oordopjes 

Heb jij een Iphone, dan wil je oordopjes die daar naadloos op aansluiten. Zo kan je deze draadloze oordopjes perfect gebruiken in combinatie met de Iphone. Je kan zelf kiezen of je ze met een reguliere oplaadcase haalt of met een MageSafe. Het grote verschil is dat met een magsafe de oordopjes doormiddel van een magneet nog dichter aan de lader liggen. Hierdoor zullen ze sneller opladen dan normale oordopjes. Je hoeft de oplaadcase maar te openen of je oortjes zijn al verbonden. Dit kost dus geen enkele moeite. 

Je zou denken door het model dat de oortjes zomaar uit je oren vallen. Maar niets is minder waar. Het geluid is heel goed te noemen. Zo is er een groot verschil tussen deze oortjes en de Beats modellen. Deze oortjes passen zich perfect aan op de muziek die jij op dat moment afspeelt. Het gebruiksgemak, het design en de noise canceling maken dat Apple weer goed werk hebben geleverd. 

Benieuwd naar de Apple AirPods Pro draadloze oordopjes? Kijk dan hier  

JBL Reflect Flow draadloze oordopjes 

Natuurlijk komt ook JBL weer met enorm goede oordopjes. Net als met speakers of andere geluidsapparaten weten ze altijd met de betere producten te komen voor een zeer schappelijke prijs. Zo ook met deze draadloze oordopjes. Je krijgt er een handige case bij waarmee je ze makkelijk kan opladen en mee kan nemen onderweg. De oordopjes zijn verkrijgbaar in zowel zwart als wit. Ze zijn ook zo goed als waterdicht en hierdoor kan je er gemakkelijk mee gaan sporten. 

Genieten krijgt nu een andere dimensie met deze nieuwe vorm van vrijheid. Ze hebben een ergonomische pasvorm, en zitten ze niet lekker dan probeer je toch gewoon een ander opzetstukje? Ze zijn voorzien van een Talk Thru-technologie. Hierdoor kan je bellen zonder dat jij je handen daarbij nodig hebt. Wanneer jij een call krijgt kan je gewoon reageren met: ‘opnemen’. Vervolgens neem je automatisch je telefoontje op. Handig ook wanneer jij achter het stuur zit of op de scooter. In totaal heeft hij een accuduur van 10 tot 20 uur. Na 10 minuten snelladen kunnen de oordopjes gelijk weer een uur mee. 

Benieuwd naar de JBL Reflect Flow draadloze oordopjes? Kijk dan hier  

Samsung Galaxy Buds Pro draadloze oordopjes 

Wil jij oordopjes die passen bij jouw telefoon dan kan je het beste gaan voor de draadloze oordopjes. Zo hebben ze noise cancelling en zijn ze van alle gemakken voorzien voor een zeer redelijke en goede prijs. Maar liefst 28 uur kan je genieten van je muziek met deze oordopjes. Deze verdienen dus ook echt wel een derde plek in deze lijst. Ook deze oordopjes kan je weer opladen, maar nu zelfs draadloos in de case. Wil je ze even kort opladen om weer een periode lang muziek te luisteren? Maak dan gebruik van de snellaadfunctie. Binnen maar liefst 5 minuten kan je weer een uur lang luisteren. 

Deze oordopjes kan je ook gewoon in een glas water laten vallen zonder dat er wat mee gebeurt. Ze zijn namelijk waterbestendig. Handig voor bij het sporten. Je kan deze oordopjes trouwens beter niet aanschaffen als je een Apple telefoon hebt. Want met de Iphone werken ze niet goed. 

Benieuwd naar deze Samsung Galaxy Buds Pro draadloze oordopjes? Kijk dan hier

Sony WF-1000XM4 draadloze oordopjes

Wil je wat meer geld uitgeven aan beter kwaliteit, dan zijn dit toch wel één van de beste oordopjes van 2022. Zo worden ze door gebruikers als zeer goed beoordeeld. Wil je langere tijd muziek luisteren achter elkaar? Met deze oordopjes kan je 24 uur achter elkaar naar muziek luisteren zonder problemen. Hierna kan je ze ook weer snel opladen in de case. Na enkel 5 minuten laden kan je weer een uur verder. Ze zijn spatwaterdicht, dus je kan er niet mee zwemmen. Een goede regenbui zullen ze echter wel overleven. 

Het grote voordeel van deze oordopjes is toch wel de noise cancelling functie. Vooral wanneer jij van plan bent om ermee te gaan werken in een drukkere ruimte zijn ze ideaal. Ook zijn deze draadloze oordopjes voorzien van een beter draagcomfort dan voorgaande oordopjes. Je kan verschillende fittingen gebruiken om je oren niet zo gevoelig te maken. De hoge geluidskwaliteit is te wijden aan de Hi-res. Hiermee wil je zeker wel jouw favoriete playlist afspelen. 

Benieuwd naar deze Sony WF-1000XM4 draadloze oordopjes? Kijk dan hier

JBL Tune 220 TWS 

Wanneer het om geluid gaat is JBL een toonaangevend merk. Zo zijn ze één van de meest verkochte audiomerken ter wereld. Dat is ook de reden dat er nog een andere set met draadloze oordopjes van JBL in dit artikel staan. Je kan volledig genieten van de vrijheid, want je hoeft nooit meer met een snoer te verbinden met je telefoon. Daarnaast zal je niet steeds hoeven opladen, want de JBL Tune 220 TWS draadloze oordopjes gaan 20 uur in totaal mee. 

Zit jij veel een meetings of ben je vaak onderweg en bel je daardoor ook achter het stuur bijvoorbeeld vaak? Dan zijn deze oordopjes van JBL de uitkomst. De speakers zijn één van de beter op dit moment in draadloze oordopjes. Ook het design van de JBL Tune 220 TWS is er goed. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren met een mooie afgewerkte touch. 

Ben je benieuwd naar de JBL Tune 220 TWS? Kijk dan hier

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van draadloze oordopjes? 

Er zijn natuurlijk weer veel verschillende soorten en varianten van de draadloze oordopjes. Je kan ook een draadloze koptelefoon halen, maar daar hebben we het niet over in deze koopgids. Het hangt natuurlijk wel af van wat je ermee gaat doen. Wanneer jij bijvoorbeeld gaat hardlopen is het belangrijk dat je goede draadloze oordopjes haalt die niet uit je oren vallen tijdens het rennen. Ook heb je draadloze oordopjes die een oplaadbare case hebben. Zo kan je ze makkelijk opladen. Maar let op, want ze hebben dit niet allemaal. Wij hebben al de beste tips bij het aanschaffen van draadloze oordopjes voor je op een rij gezet. Zo kan jij gerust de beste keuze maken. 

In-ear of on-ear 

Bij koptelefoons spreken we vaak van on-ear of over-ear. Bij over-ear zit de koptelefoon volledig over je oren heen. Bij on-ear rust hij op je oren. Maar bij draadloze oordopjes kan dit ook. Zo heb je on-ear voor draadloze oordopjes. Ze hebben dan vaak een schelp die je achter je oren kan doen. Wanneer je nu gaat hardlopen blijven ze zitten. Deze oordopjes zitten vaak niet helemaal diep in je oren omdat dit niet hoeft. Deze zijn dus ideaal bij het hardlopen. 

Wanneer jij je oordopjes wil gebruiken gewoon op straat dan zijn in-ear oordopjes perfect. Dit zijn dan ook de meest voorkomende draadloze oordopjes die je op straat ziet. 

Accuduur 

Er is een enorm verschil tussen oordopjes met draad en draadloze oordopjes. Zo hebben ze allereerst natuurlijk geen vervelend draad dat in de weg kan zitten. Denk maar eens aan het op en afdoen van je mondkapje. Hier moet je toch weer steeds bij nadenken. Maar het grootste verschil is toch wel de accu. Zo kunnen oordopjes die draadloos zijn natuurlijk niet werken zonder accu. Wat er gebeurd is dat ze vaak opgeladen kunnen worden doormiddel van een usb net als je telefoon. Maar hoe lang kunnen de oordopjes mee. Dit verschilt enorm van elkaar. Wij zien dat koptelefoons die noise cancelling gebruiken nog sneller leeg gaan, maar het is zeker iets om op te letten wanneer je oordopjes aanschaft. 

Handige case 

We hadden het over de accuduur in de vorige alinea. Nu hebben we het over de case waarin de oordopjes komen. In veel gevallen kan je ze hierin doen en vervolgens kan je ze in de case aan de lader doen. Dit is dan ook de meest ideale manier omdat ze dan ook gelijk beschermd zijn. Bij draadloze oordopjes is de case vaak zo klein dat ze makkelijk in je broekzak passen zonder problemen. Handig dus voor onderweg. 

Muziekweergave aanpassen 

Bij sommige draadloze oordopjes kan de je muziekweergave aanpassen. Zo kan je de bass hoger zetten of bij klassieke muziek de treble wat omhoog draaien. Het is goed om te weten of dit ook kan bij de draadloze oordopjes die jij op het oog hebt. Vaak zegt dit genoeg over de geluidskwaliteit. Je kan dan namelijk een variatie aan muziek afspelen met hetzelfde setje oordopjes. 

Waterdichtheid

Ga jij veel sporten met jouw draadloze oordopjes? Dan raden wij aan om te kijken of je ze waterdicht kan halen. Of je nu gaat hardlopen in de regen of je gaat er zelfs mee zwemmen je kan gewoon blijven genieten van je muziek. Denk er bijvoorbeeld is over na wat de oordopjes voor je kunnen doen wanneer je ook nog een smartwatch hebt die onder water kan. Dan hoef je geen eens je mobiel in de buurt te hebben op je muziek tot in het zwembad te luisteren. Hoe gaaf is dat?

Design 

Natuurlijk hebben we het als allerlaatst nog over het design. Voor veel mensen is het design bijna net zo belangrijk als de geluidskwaliteit. Vooral omdat je al zo veel werk hebt besteed aan het mooi maken van jezelf. Wanneer je dan oerlelijke dingen in je oren hebt zal dat niet echt matchen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg oordopjes met een prachtig design te vinden online. 

Achtergrond: Wat zijn draadloze oordopjes en welke verschillende soorten heb je? 

Eigenlijk zegt het woord al precies wat het zijn. Het gaat hier om oordopjes zonder draad. Dus je hoeft ze niet te connecten met je telefoon via een kabel. Je moet dit natuurlijk wel op een manier doen. En dit kan via bluetooth heel erg goed. Op deze manier kan je toch de beste muziek blijven luisteren zonder kabel. Maar welke verschillende draadloze oordopjes heb je eigenlijk? Wij zetten er een aantal op een rij. 

Verschillende maten 

Er zijn draadloze oordopjes die speciaal gemaakt zijn voor jouw oren. Zo wordt er een mal gemaakt van je oor zodat jij oordopjes kan indoen die ten alle tijden blijven hangen. Vooral wanneer een oordopje bij jou nooit goed zit kan je dit natuurlijk laten doen. 

In-ear 

De meest gekochte draadloze oordopjes zijn die je in je oren kan doen en verder niet naar om hoeft te kijken. Je verbindt ze met je telefoon, na éénmalige connectie zullen ze dat hierna automatisch doen. Verder kan je deze gewoon laten zitten en ze zullen blijven hangen in je oren. 

Speciaal voor het sporten 

De oordopjes die speciaal voor het sporten zijn gemaakt hebben natuurlijk iets extra’s. Deze hebben een soort schelp die je achter je oren kan doen. Hierdoor vallen ze niet uit je oren. Ook kunnen ze vaak goed tegen water. Zo kan je gerust in de regen gaan hardlopen zonder problemen. 

Conclusie 

De meest gekochte oordopjes zijn toch ook wel de beste als je het ons vraagt. Nu is het wel fijn als ze tegen een spatje regen kunnen. Maar wanneer jij er niets geks mee gaat doen zullen de originele draadloze oordopjes voor jou meer dan voldoende zijn. Natuurlijk spelen de prijs en de kwaliteit ook een rol. Hier mag je dus altijd nog extra kritisch naar kijken wanneer je nieuwe oordopjes aanschaft.