Soundbar: 6 beste Soundbars van 2023 op een rij

Het geluid van een televisie is niet altijd even goed. Maar jij kan gewoon goed geluid op je televisie aansluiten om het geluid van je televisie uit te schakelen. Zo zijn er hele goede soundbars met het beste geluid. Een soundbar is daarnaast mooi en klein van stuk. Wanneer je hem onder je televisie zet zal je in eerste instantie geen eens zien dat hij er staat. Tot het geluid aangaat. Natuurlijk zijn soundbars er ook in alle soorten en maten. Daarom hebben wij een volledige koopgids gemaakt voor soundbars. De beste soundbars van 2023 zetten we op een rij. Zo hoef je niet lang meer te zoeken. 

De 6 beste soundbars 

Yamaha YSP-2700 soundbar 

De aller beste soundbar van dit moment is deze Yamaha. Natuurlijk wordt deze soundbar geleverd met een sub woofer. Hierdoor kan je nog beter genieten van de beste geluidskwaliteit. Ten opzichte van andere soundbars in deze lijst is dit toch ook echt wel de duurste. Hieraan kan je zien dan je toch echt betaald voor de beste kwaliteit. Maar wat maakt deze soundbar nu zo veel beter dan de andere soundbars in deze lijst? Wij zochten het precies voor je uit. Zo werkt het draadloos verbinden uitermate snel. Binnen een seconde kan jij jouw telefoon al verbinden met deze soundbar. 

Vooral de criteria waarom deze boven aan staat zijn toch wel de gebruiksvriendelijkheid en de geluidskwaliteit. De gebruiksvriendelijkheid zit hem erin omdat hij zo makkelijk aan te sluiten is. Een kind kan de was doen, want een kabel inpluggen en je bent al klaar. Daarnaast is dus de geluidskwaliteit van deze soundbar enorm goed. Wij vinden dan ook echt dat hij op deze plek thuishoort. Wil je een soundbar die niet zo veel energie verbruikt, dan moet je wel verder zoeken. Want hij scoort niet zo hoog in de cijfers als het gaat om energieverbruik. 

Benieuwd naar de Yamaha YSP-2700 soundbar? Kijk dan hier

JBL Bar 9.1 soundbar 

Op de nummer twee in onze lijst komt deze soundbar te staan van JBL. Dit merk is natuurlijk wanneer het gaat om speakers een echte baanbreker. Zo hebben ze een goedkopere en duurdere lijn. Deze zit er qua kosten echt tussen in. Maar wat is er nu zo goed aan deze soundbar dat hij is geëindigd op plek twee van onze lijst? Wij hebben er niet lang over nad moeten denken, want hij heeft veel voordelen. Zo is het een 4 in één soundbar. Je hebt de sub woofer en een soundbar die je bij je tv neerzet. Maar de twee uiteindes van de soundbar kan je loskoppelen. Vervolgens kan je deze bijvoorbeeld tijdens een film in de hoeken van je kamer neerleggen. Hierdoor komt het geluid overal vandaan. 

Wil jij liever een volledige soundbar, dan kan je ze weer connecten. Het is ook belangrijk dat je dit af en toe doet om de uiteindes weer op te laden. Als je ze uit elkaar haalt hebben ze zo’n 10 uur aan afspeeltijd. Je kan ook muziek streamen via bluetooth. Zo hoef jij nog niet eens de televisie te connecten met de soundbar. Je krijgt bij deze soundbar een extra afstandsbediening zodat jij vanuit je luie stoel het 820 watt vermogen kan afspelen. 

Benieuwd naar de JBL 9.1 soundbar? Kijk dan hier

Samsung HW-T 400 soundbar

Wil jij het meest simpele van het simpele dan is dit de soundbar die je nodig hebt. Zo heb jij voor een extreem lage prijs een hele goede soundbar. Je hoeft geen wonderen te verwachten, maar het geluid is stukken beter dan dit van je televisie. Daarnaast heeft hij natuurlijk een mooi en strak design, dit is dan ook een reden voor ons om hem in deze lijst te zitten. De woofer zelf zit ingebouwd, je krijgt dus een losse woofer bij deze soundbar. Maar dat hoeft het geluid niet tegen te werken. 

Ook heeft hij een aantal handige functies zoals de bluetooth verbinding. Je kan gewoon je televisie aansluiten zonder een kabel te gebruiken. Ook Kan je muziek afspelen via usb of ook via bluetooth. Je hebt geen extra afstandsbediening nodig, want je kan jouw huidige afstandsbediening koppelen. Dit maakt het een stuk handiger en hierdoor ben je niet constant opzoek naar de juiste controller. 

Benieuwd naar de Samsung HW-T400 soundbar? Kijk dan hier

Harman Kardon Citation Multibeam 700 soundbar 

Een hele mond vol, maar bij Harman Kardon hebben ze weer gezorgd voor het beste van het beste op gebied van geluid. Zo hebben ze een soundbar gemaakt die van alle gemakken is voorzien. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren en je kan hem op allerlei manieren bedienen. Zo kan je gebruik maken van de Google Assistent, en gewoon via spraak muziek aanzetten. Maar je kan ook gebruik maken van bluetooth om je telefoon ermee te verbinden. Wanneer we het over het geluid hebben, kunnen we alleen maar lof uiten. Want met speakers die verschillende verbindingen ondersteunen ben je zo goed als klaar. 

Dit is een model waarvan er nog meer zijn bij Harman Kardon. Zo kan je in iedere kamer andere muziek afspelen wanneer jij meet van de Citation lijn speakers hebt. Multibeam moet ervoor zorgen dat het geluid door je woonkamer wordt geblazen als een wervelwind. Hij is ook enorm gebruiksvriendelijk en dit is mede een reden dat hij zo hoog in onze lijst terecht is gekomen. 

Benieuwd naar de Harman Kardon Citation Multibeam 700 soundbar? Kijk dan hier  

Sonos Beam soundbar 

Als laatste, maar net zo’n toppertje staat de Sonon Beam in deze lijst. Zo is de Sonos Beam voor zijn formaat een zeer krachtige en goede soundbar. Hiermee zal jij jezelf, maar ook vrienden en familie wegblazen wanneer je een film gaat kijken. Zo lijkt het in eerste instantie alsof het een klein apparaat is, maar wanneer er geluid uitkomt wordt de toon gezet. Deze soundbar is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, zo kan je hem bij je televisie aanpassen. 

Het aansluiten gaat enorm gemakkelijk en vergt niet zoveel handigheid. Binnen een paar tellen kan je genieten van de beste geluidskwaliteit. Deze Sonos soundbar zal zich met de D-klasse digitale speakers volledig aanpassen aan de ruimte. De ruimte zal gevuld worden met geluid, maar dit altijd in harmonie. Je kan deze soundbar ook weer bedienen met spraak of gewoon met je telefoon. Jij hoeft dus niet meer de bank af om hem te bedienen. Daarmee sluiten we af met weer een pronkstuk. 

Benieuwd naar de Sonos Beam soundbar? Kijk dan hier

Sonos Arc soundbar 

Wij zien toch dat het de gerenommeerde merken zijn die aan bod komen in dit artikel. Maar Sonos steekt er toch de laatste jaren met kop en schouders bovenuit. Dit komt omdat ze speakers hebben in alle prijsklassen. De Sonos Arc soundbar is volgens velen één van de beste in zijn soort. Dit komt door het heldere geluid. Hierdoor lijkt het alsof je de volledige kamer vult. Maar ook de functie om te verbinden met andere speakers van Sonos is een topfunctie waardoor je echt een surround systeem kan realiseren. 

Wil je jouw soundbar ergens anders neerzetten als gewone speaker? Dan kan je hem loskoppelen van de aansluiting en gewoon zonder stroomaansluiting gebruiken. De Sonos Arc soundbar is namelijk voorzien van een lithium ion batterij die tot wel 8 uur mee kan. Ideaal voor als je goed geluid wil ervaren in verschillende kamers. 

Ben je benieuwd naar de Sonos Arc Soundbar? Kijk dan hier

Beste Koop Tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van soundbars

Er zijn zo veel dingen om op te letten bij het aanschaffen van een soundbar. Ten eerste, is het wel een soundbar, en kan je niet beter kiezen voor een home cinema-set? Daarnaast wil je de beste kwaliteit geluid in je woonkamer. Er zitten grote verschillen tussen soundbars en vooral in de geluidskwaliteit. Ook het design is zeker niet hetzelfde voor iedere soundbar. Voor ons zijn dit al een aantal punten om over na te denken. We hebben het dan nog niet gehad over de sub woofer of over de draadloze connectie. Hieronder een aantal tips bij het aanschaffen van een soundbar. 

Home cinema-set of een soundbar?

In dit artikel vertellen wij je waarom je zou moeten kiezen voor een soundbar. Toch kiezen nog steeds veel mensen voor een home cinema-set. Echter is een home cinema-set achterhaalt. Zo moet je enorm veel speakers aansluiten en daarbij zelfs allemaal kabels wegwerken. Dit terwijl een soundbar vaak dezelfde kwaliteit geluid levert. Je krijgt soms zelfs dat 3D gevoel wanneer je een film aan het kijken bent. Vaak komen ze ook nog eens in dezelfde kleur als de televisie en daarmee zal hij niet opvallen in je woonkamer. Ook heb je dus maar één kabel nodig in plaats van 5. 

Geluidskwaliteit

Iets wat per soundbar verschilt is natuurlijk de geluidskwaliteit. Al zijn ze over de jaren al stukken en stukken beter geworden. Zo is een soundbar nu niet alleen voordeliger dan een volledige home cinema-set maar doet hij aan geluid ook helemaal niks onder. Een reden dat er ook veel wordt gekozen voor een soundbar is omdat de geluidskwaliteit van een televisie te wensen overlaat. Later in dit artikel komen we ook uit bij wel of geen sub woofer. Dit kan de geluidskwaliteit van je soundbar namelijk flink ondersteunen. 

Het design 

Over het design hebben we het al vaker gehad. Vooral in vergelijking met een home cinema-set is dit echt een sprong in de toekomst. Vroeger stonden er enorme speakers in de woonkamer, maar tegenwoordig zijn er geen grote speakers meer nodig. Zo kan je met een kleine soundbar al een hoop geluid produceren. Ze hebben expres gekozen voor een simpel en strak design bij een soundbar. Ze willen namelijk mee kunnen met de televisie. Zo zal een soundbar niet gelijk opvallen en lijkt het alsof hij bij de tv hoort. Dit is precies wat je verwacht van een soundbar. 

Met woofer of zonder?

De meeste soundbars komen met een extra woofer. Maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Zo zijn er ook genoeg soundbars die compacter zijn en zonder woofer komen. Toch zouden wij altijd aanraden om een soundbar met een woofer te halen. Alles om het geluid nog extra te ondersteunen en aan te dikken. Want wanneer de sub woofer aanslaat dan zal iedereen toch nog extra van zijn stoel geblazen worden. Een soundbar gebruik je vooral in combinatie met een televisie. Hij is dus helemaal afgestemd op het afspelen van filmmuziek. Voel je ook nog eens de trilling van de bass, dat maakt de film helemaal af. Dit is de reden dat wij adviseren om te kiezen voor een soundbar met een woofer. 

Draadloze connectie 

Je hebt soundbars die je met een kabel op je televisie kan aansluiten. Maar een soundbar is vaak van alle gemakken voorzien en zo kan je hem gebruiken waar en wanneer je wil. Hiervoor heb je niet per se een kabel nodig. Maar het is wel iets om op te letten of je soundbar draadloos verbinding kan maken. Een draadloze connectie is namelijk niet vanzelfsprekend. Er zijn trouwens ook soundbars die zelfs verbinden met Apple, Google en Spotify. Zo kan jij muziek afspelen wanneer je gebruik maakt van je spraak. Hoe cool is dat! 

Achtergrond: Wat is een soundbar en welke verschillende heb je? 

Een plattere televisie heeft minder ruimte voor speakers. Je ziet dan ook dat het geluid vaak te wensen over laat bij een televisie. Om dit te verhelpen zijn er in de afgelopen jaren soundbars op de markt gekomen. Deze moeten het geluid van de televisie doen vergeten. Een soundbar is een balk met ingebouwde speakers. Vaak is het design simplistisch en modern. Hierdoor valt hij minder op en past hij mooi onder je televisie. Je kan een soundbar op verschillende manieren aansluiten aan een televisie. Je kan gebruik maken van een audio-kabel, maar een hdmi-kabel wordt ook vaak gebruikt. 

Er zijn ook verschillende soundbars, zo heb je ze met een woofer en zonder een woofer en zo heb je kleine en grote. Maar voor de rest heb je natuurlijk vooral heel veel verschillende speakers. Daarom willen wij je nog een klein lijstje extra geven met de voordelen van een soundbar. 

Dit zijn de voordelen van een soundbar op een rijtje: 

  • Veel beter geluid dan een televisie 
  • Vaak heb je ze in hetzelfde design en zelfde merk als de televisie 
  • Je hebt vaak maar één kabel nodig voor de aansluiting. Of soms geen kabels. 
  • Je bespaart veel ruimte ten opzichte van een home cinema-set.

Conclusie: 

Wij zien dat er een aantal verschillende soundbars zijn, maar de één is toch een stuk duurder dan de ander. Wij zouden adviseren wanneer je voor het beste geluid wil gaan toch om voor een iets duurdere te kiezen. Maar een goedkopere soundbar kan ook al veel doen voor het geluid. Vooral wanneer je het vergelijkt met het geluid van je televisie. Kies dus één die past bij jouw budget.