Surround Set: Beste Surround Sets van 2023 op een rijtje

Als jij goed wilt kunnen genieten van het geluid van een film, dan is een surround systeem hetgeen dat je nodig hebt in huis. Maar ook als je graag naar muziek luistert of series nog spannender wilt maken. Welke surround set je nu precies moet halen, vertellen we jou graag in dit artikel! Lees dus vooral even mee.

Een surround set is een manier om geluid vanuit alle kanten te knallen. Hierdoor hoor je geluid niet enkel en alleen van voren, maar heb je het gevoel alsof je er middenin zit. 

De 6 beste surround sets 

We hebben de beste surround sets van dit moment voor je op een rijtje gezet. 

1.     LG LHB625M Home Theater 5.1

Een knaller van een home cinema set, of surround set, is deze LG LHB625M Home Theater 5.1. Waarom? Omdat je met deze set levensecht geluid weet te creeren. Alsof je de hoofdrolspeler van de film blijkt te zijn. En dat niet alleen. Er zitten ook een mooi hele mooie voordelen aan deze home cinemaset. Denk bijvoorbeeld aan de 3D Blu-rayspeler waardoor je de mooiste films in 3D kan zien en met het beste geluid natuurlijk. Het vermogen van deze set is maar liefst 1000 watt, dus dat wordt knallen geblazen. 

Heb jij al een LG televisie? Dan kan je rekenen op een perfecte samenwerking tussen jouw televisie en deze set. De beste applicaties van LG Smart TV, premium Content en allemaal interactieve games. Daarnaast wordt het beeld naar Full HD opgeschaald, dat is maar liefst 1080 pixels. Alles wordt simpel aangesloten door middel van een HDMI-kabel en Simplink, wat tussen alle LG-producten gemakkelijk werkt.

Benieuwd naar de LG LHB625M Home Theater 5.1? Bekijk dit item hier.

2.     Edifier C2XD – 2.1 Speakerset

Laten we eens kijken naar de Edifier C2XD – 2.1 Speakerset. Minder uitgebreid dan de vorige, maar daar is dan ook de prijs naar. De 2.1 vertelt ons dat je twee speakers krijgt en een subwoofer voor deze prijs. Hiervoor krijg je een surround set die je dus zelf kan instellen. Je kan ook ervoor kiezen om later nog meer speakers erbij te kopen. Maar als je enkel op zoek bent naar een systeem dat het geluid van jouw lievelingsfilm naar een hoger niveau tilt, dan zit je met deze speakerset direct goed. Een item dat eenvouding is gebruik is, goede prijs rekent voor de beste kwaliteit en goed geluid produceert.

Voor het beste resultaat zet je de Edifier C2XD – 2.1 Speakerset in de hoeken van de kamer neer tegenover je. Zodat het in lijn blijft met de televisie. Dan weet je zeker dat alles goed klinkt en jij nog meer in jouw films, series op games komt te zitten. Want geluid werkt daar heel mooi aan mee. 

Benieuwd naar de Edifier C2XD – 2.1 Speakerset? Bekijk dit item hier.

3.     Surround set home cinema van Fenton 

We zeiden het al eerder, maar een home cinema set wordt ook wel een surround set genoemd. Maar deze krachtpatser, de Surround set home cinema van Fenton, is wel een heel comlete set. Hoezo? Laten we daar eens naar kijken. Het is een complete set met alles wat je nodig hebt. Van de versterker tot aan de speakers en alle kabels die je nodig hebt. Daarnaast is de versterker voorzien van Bluetooth wat verbinding easypeasy maakt. Ook zit er een ingebouwde MP3-speler in en kan je alles bedienen met een speaker. Dat klinkt toch allemaal wel heel ideaal. 

Het vermogen van deze set wordt opgedeeld in verschillende speakers. Zoals de front speaker, de center en de surround speakers. Draadloze verbinding is geen enkel probleem. Streamen gaat ook gemakkelijk via YouTube, Netflix of Spotify. Of kies anders voor een USB-stick met muziek. En ook nog een leuk extraatje: deze set is ook geschikt voor karaoke, omdat je er een microfoon op kunt aansluiten. Ook goed om nog even te vertellen is dat de set er prachtig uit ziet. Door een zwart glaspaneel als front. Hierdoor kun je deze sfeervol in je huis kwijt. 

Benieuwd naar de Surround set home cinema van Fenton? Bekijk dit item hier.

4.     Home Cinema 4.1 Surround Bluetooth USB Luidspreker Subwoofer Elements

Deze willen we ook graag even met je delen. Allereerst zijn de recensies goed en is de prijs meer dan betaalbaar. Zoals je ondertussen kan lezen is dit een 4.1. Wat inhoudt dat er vier speakers bij zitten en 1 subwoofer. Op deze subwoofer zit een digitaal scherm wat ideaal is. Maar wat maakt deze set nou nog meer zo handig? Er zit een USB-card reader op het systeem, maar je kan ook verbinden door middel van bluetooth. 

Er zit een FM-radio op en een aux-input, waardoor je ook bijvoorbeeld je telefoon erop aan kan sluiten als je niet met bluetooth wilt. Maar laten we ook even kijken naar de luidsprekers, oftewel de speakers. Want er zitten dus 4 speakers bij deze set. Twee ervan kun je zo neerzetten dat het één lange horizontale soundbaar is. Dit maakt het geluid goed vanaf de voorkant. Als je de andere twee speakers achter je neer zet dan zit je straks middenin het spannende geluid! De geluidskwaliteit wordt als zeer positief beschreven in de recensies. 

Benieuwd naar de Home Cinema 4.1 Surround Bluetooth USB Luidspreker Subwoofer Elements? Bekijk dit item hier.

5.     Hyundai – Surround soundbar set met subwoofer

 We willen je dan ook nog graag deze Hyundai – Surround soundbar set met subwoofer laten zien. Want om de prijs hoef je het niet te laten als je alles uit jouw filmavond of game-avond wilt halen. Deze set haalt namelijk het geluid van jouw televisie gemakkelijk omhoog. Allereerst door de soundbar, die je van voren het beste kan zetten bij je televisie. De andere boxen zet je achter of naast je bank en je bent verzekerd van topgeluid!

Je kan alles gemakkelijk verbinden met bijvoorbeeld je smartphone, tablet en laptop. Via Bluetooth, maar ook door bijvoorbeeld de meegeleverde AUX kabel. Een optische kabel of HDMI kabel is nodig om de complete set aan te sluiten aan je televisie. Er komt natuurlijk ook een afstandsbediening bij, waarmee je het geluid kan reguleren. Precies zoals je het wilt. Of gebruik de vooraf ingestelde opties voor bijvoorbeeld: music, movie, news en sport. Een compleet en compact systeem waarmee je direct goed uit te voeten kan als je maar een beetje verstand hebt van alles aansluiten. Alles is ook te monteren aan de muur!

Benieuwd naar de Hyundai – Surround soundbar set met subwoofer? Bekijk dit item hier.

6. Sonos Arc 

Je vraagt je misschien af waarom deze Sonos Arc nu in de lijst staat met beste surround sets. Dit heeft alles te maken met dat deze om een paar redenen erg handig is en toch echt behoort aan deze groep. Nummer één, je kan hem makkelijk verbinden met andere Sonos One speakers, hierdoor wordt het gekoppeld met deze speakers een compleet surround systeem. Nummer twee, hij heeft een Dolby Atmos geluidsbeleving waardoor het gelijk heel ruimtelijk klinkt door je hele woning. Nummer drie, je kan hem zonder stroom gebruiken waardoor je hem gemakkelijk in een andere ruimte neerzet. 

Wij denken dat dit misschien wel één van de beste surround sets is van dit moment. Maar omdat je de Sonos Arc niet als een complete set koopt met de Sonos One zetten wij hem niet op nummer één in de lijst. Ook heeft dit te maken met de hoge prijs van dit systeem. 

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het kopen van een surround set?

Nu je weet wat er allemaal te koop is, vind je het waarschijnlijk ook prettig als je weet waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk dat je weet hoeveel luidsprekers jij nodig hebt voor jouw woonkamer. Maar ook wat de ideale surroundopstelling is, hierover vertellen we jou meer in het volgende stuk van het artikel. 

Maar dat niet alleen. Je moet ook weten hoe jouw televisie in elkaar steekt. Hoeveel uitgangsvermogen wil je straks hebben en welke aansluitingen heb je hiervoor? En wil je wel een alles-in-één-systeem of ga je voor losse onderdelen? Laten we eens dieper op deze vragen in gaan. 

Hoeveel luidsprekers heb je nodig? 

Als je kiest voor een minimaal systeem dan zou je bijvoorbeeld ook voor een soundbar kunnen gaan, maar jij wil knallen en dus kom je al snel uit op een surround set. Als je het stereo geluid van jouw televisie wilt verbeteren dan heb je sowieso twee speakers nodig. Eigenlijk vier, omdat je ook geluid van achteren wilt. Op deze manier versterkt de versterker of de subwoofer het geluid en dat knalt vervolgens van twee of vier hoeken jouw kant op. Als je een compleet systeem wilt dan kom je uit op een 5.1 of een 7.1 systeem. Het eerste systeem staat voor de hoeveelheid speakers die je erbij krijgt en de .1 staat voor de subwoofer. Ook dit komt neer op de opstelling die we in het volgende stuk vertellen. 

Welke aansluiting wil ik?

De meeste aansluiting zal gaan via HDMI, maar de tijd haalt ons in en daarom kun je ook tegenwoordig steeds meer aansluiten met bijvoorbeeld bluetooth. Het voordeel hiervan is, is dat je naast geluid van series en films je ook beter naar bijvoorbeeld muziek kan luisteren of een podcast. Al hebben veel systemen vandaag de dag ook wel speciale kabels of spotify via de televisie bijvoorbeeld. Ga je alles via je Playstation aansluiten? Dan heb je waarschijnlijk aan HDMI genoeg. 

Zoek ik nog meer features?

En dan de extraatjes. Want zoals je hebt kunnen zien hebben sommige surround sets hele gave extraatjes. Denk bijvoorbeeld aan 3D-films kijken door middel van je surround set? Dan heb je ook een ingebouwde Blu-Ray speler nodig. Media streamen vanaf je PC met het beste geluid? Dan heb je DLNA-ondersteuning nodig en ingebouwde wifi. Heb je een televisie met Smart Functies, zoals applicaties en webbrouwsers? Allemaal punten die je in de gaten kan houden. Het is goed om te weten dat als je enkel televisiekijkt je dit vaak allemaal niet nodig hebt. Ben je een gamer? Dan wil je vaak wat extra opties dje ook goed kan combineren met je games. 

Als laatste willen we je nog mee geven dat je veel surround sets online kan kopen. Dat is natuurlijk ideaal, maar zorg er wel voor dat je misschien al ergens hebt kunnen luisteren. Bijvoorbeeld bij een vriend of in een winkel. Zo weet je goed wat je kan verwachten van de surround set die je hebt gekozen. Prijs en kwaliteit liggen erg dicht bij elkaar in de wereld van de surround sets. Je hebt hele dure die niet zo goed zijn en goedkope die prima werken! 

Achtergrond: Wat is een surround set en welke verschillende soorten zijn er?

Als je thuis dus het perfecte geluid wilt creeren dan zorg je ervoor dat je woonkamer aanvoelt als een thuisbioscoop. Hoe fijn klinkt dat! Een surround set wordt ook wel een home cinema systeem genoemd. En jij begrijpt uiteraard direct waarom. Deze set is een soort alles-in-één-oplossing als het gaat om het verbeteren van bijvoorbeeld je kijkervaring tijdens een film of geluidervaring tijdens een spannende serie of bij het gamen. Vaak bestaat zo’n set uit meerdere speakers. Vaak hebben deze speakers een eigen rol, bijvoorbeeld hoe het geluid wordt geproduceerd of op basis van de componenten waaruit het bestaat. Alles draagt bij aan het beste geluid voor jou. 

Door het woordje surround kun je je natuurlijk al voorstellen dat alles draait om het geluid om je heen. Juist daarom heb je ook meerdere speakers nodig. Deze kun je het beste in een bepaalde opstelling rondom jezelf neerzetten. Zoals de frontluidsprekers. Deze zet je het beste rondom je televisiescherm. De center speaker zet je onder de tv. Deze dragen bij aan een goed dialoog. De surround soundspeakers plaats je achter je, bijvoorbeeld bij de bank. Een suboofer versterkt de lage geluidsfreqenties. Deze wil je aan de voorkant in een hoek plaatsen. En dan heb je nog de receiver. Deze heb je alleen nodig als deze niet in jouw televisie zit. Hiermee kan je namelijk je televisie verbinden met de woofer of je telefoon.

Je hebt niet direct alles nodig, als je dat te veel vindt. Je kan altijd minder of meer speakers aanschaffen. Zorg er in ieder geval voor dat je de front speakers en de surround speakers hebt aangeschaft. 

Conclusie

Een surround set zorgt dus voor veel beter geluid wanneer je iets gaat kijken. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je heel veel variëren. Het liefste wil je de complete set. Van front speakers tot aan het sound systeem en de subwoofer. Dan heb je een mooi basis geluid om alles rondom geluid en beeld nog spannender te maken! In deze blog heb je kunnen lezen wat je hiervoor allemaal kunt halen en waar je deze kan kopen!